A forradalom a vérünkben van

– A fiatalság szerepe tegnap, ma és holnap – Pécsett

Jövőképző torténelmi sorozat

A Jövőképző folytatja 1956-ról szóló történelmi kurzusát, ugyanis helyi történelmünk megismerése egyet jelent azzal, hogy megértsük a jövőben betöltött szerepünket.

I. rész – Pécs az ’56-os forradalomban – emléktúra a Mecseki Láthatatlanok nyomán

A ’mecseki láthatatlanok’ és a munkástanácsok utóvédharcai címmel Vágotpusztán emlékező beszélgetést tartunk Rozs András levéltáros-történésszel. A megemlékezésre 8:00 órakor Remeterétről gyalog indulunk. A túra során közbeiktatott pihenőkön felelevenítjük az ’56-os forradalom és szabadságharc további pécsi eseményeit.

II. rész – Munkástanácsok – önigazgatás – önkormányzatiság

A kurzus második része, melyen az önszerveződő munkástanácsokról, mint az önigazgatás, az önkormányzatiság egyik kiemelkedő példájáról fogunk beszélgetni.

Időpontok, helyszínek:

Remeterét – Pécs

2018 november 24. 8:00, találkozó a Remeteréten

 

Érdeklődsz kurzusunk iránt?

Jelentkezz!

F.A.Q.

Gyakran Ismételt kérdések

Kik vehetnek részt a kurzuson?

Jövőképző ingyenes kurzusain bárki részt vehet akár diákként, akár tanárként, akinek fontos a kritikai gondolkodás, aki fontosnak tartja, hogy összefüggéseiben lássa a világot, és azt, hogy a lexikális ismeretek helyett a mindennapi életben használható tudást sajátítson el.

Mikor és hol vannak a kurzusok?

A Jövőképző folyamatosan bővülő kurzuskínálattal, az ország különböző pontjain valósul meg. Az aktuális kurzusok, időpontok és helyszínek a weboldalon érhetők el.

Milyen kurzusokat lehet ajánlani a jövőképzőnek?

A kurzusok alapja a kritikus gondolkodás, ezért olyan témaköröket kell bevonnunk a programba, amelyek olyan speciális készségeket fejlesztenek, amiket a résztvevők hasznosítani tudnak a mindennapi életük során.

Kérdésed van? Írj nekünk!

Címünk

Budapest, Rózsa u. 22, 1077