Gyűlöletbeszéd 

– egyszerű vélemény, vagy a diszkrimináció egyik formája?

A gyűlöletbeszéd méreg, melynek minden egyes cseppje bánt és kirekeszt, nagyobb dózisokban pedig mély sebeket okoz egy demokratikus társadalom testén. De mi köze van egy gyűlölködő poszternek vagy Facebook kommentnek a demokráciához és az emberi jogokhoz? Kell erről egyáltalán beszélni? Mi a helyzet a szabad véleménynyilvánítással?

A két részes kurzus során ezeket a kérdéseket járjuk körbe. Az első alkalommal a gyűlöletbeszéd definiálása és felismerése áll a fókuszban, bemutatjuk annak különböző formáit, körüljárjuk a jelenség okait, következményeit és veszélyeit. A második alkalommal  a gyűlöletbeszéd kezelésével foglalkozunk, gyakorlati példákon keresztül tanuljuk meg, mit tehetünk ellene, hogyan kezeljünk egy ilyen konfliktushelyzetet.

Időpontok:

2018 December 13. 18:00 –  December 15. 10:00

Budapest, Múzeum Krt. 13

Érdeklődsz kurzusunk iránt?

Jelentkezz!

F.A.Q.

Gyakran Ismételt kérdések

Kik vehetnek részt a kurzuson?

Jövőképző ingyenes kurzusain bárki részt vehet akár diákként, akár tanárként, akinek fontos a kritikai gondolkodás, aki fontosnak tartja, hogy összefüggéseiben lássa a világot, és azt, hogy a lexikális ismeretek helyett a mindennapi életben használható tudást sajátítson el.

Mikor és hol vannak a kurzusok?

A Jövőképző folyamatosan bővülő kurzuskínálattal, az ország különböző pontjain valósul meg. Az aktuális kurzusok, időpontok és helyszínek a weboldalon érhetők el.

Milyen kurzusokat lehet ajánlani a jövőképzőnek?

A kurzusok alapja a kritikus gondolkodás, ezért olyan témaköröket kell bevonnunk a programba, amelyek olyan speciális készségeket fejlesztenek, amiket a résztvevők hasznosítani tudnak a mindennapi életük során.

Kérdésed van? Írj nekünk!

Címünk

Budapest, Rózsa u. 22, 1077