Ki vagyok én? Hol a helyem a világban? 

– Identitás és sokszínűség

A kurzus két egymásra épülő részből áll.
Első alkalommal a résztvevő elsősorban saját magáról tanul – jobban megismeri saját hitrendeszereit, a vele született, valamint a szocializáció során tanult identitás elemeit és ezek összefonódását (pl. nőnek/férfinak születünk – nővé/férfivá válunk).
A második alkalommal az identitást egy magasabb síkra visszük és elhelyezzük magunkat a társadalom sokszínű térképén. Szociális helyzet, nem, rassz, családi háttér, előnyök, hátrányok. Hol vagyok én a saját identitásommal a különböző kategóriákban? Milyen privilégiumaim vannak, és miben vagyok hátrányos helyzetű?

Időpontok:

  1. rész: 2018 November 23. 18:00
  2. rész: 2018 November 29. 18:00

Helyszín: Budapest, Rózsa utca 22.

Érdeklődsz kurzusunk iránt?

Jelentkezz!

F.A.Q.

Gyakran Ismételt kérdések

KIK VEHETNEK RÉSZT A KURZUSON?

Jövőképző ingyenes kurzusain bárki részt vehet akár diákként, akár tanárként, akinek fontos a kritikai gondolkodás, aki fontosnak tartja, hogy összefüggéseiben lássa a világot, és azt, hogy a lexikális ismeretek helyett a mindennapi életben használható tudást sajátítson el.

MIKOR ÉS HOL VANNAK A KURZUSOK?

A Jövőképző folyamatosan bővülő kurzuskínálattal, az ország különböző pontjain valósul meg. Az aktuális kurzusok, időpontok és helyszínek a weboldalon érhetők el.

MILYEN KURZUSOKAT LEHET AJÁNLANI A JÖVŐKÉPZŐNEK?

A kurzusok alapja a kritikus gondolkodás, ezért olyan témaköröket kell bevonnunk a programba, amelyek olyan speciális készségeket fejlesztenek, amiket a résztvevők hasznosítani tudnak a mindennapi életük során.

Kérdésed van? Írj nekünk!

Címünk

Budapest, Rózsa u. 22, 1077